My press appearance is connected to the nomination to the BOAT International’s Young Designer of the Year 2023 title.

The award calls on the talent and vision of student and trainee designers from around the globe and proffers a challenging brief that tests each entrant’s technical ability and aptitude for delivery. This year, entrants were asked to imagine themselves as members of a small design studio, which has recently completed a design for the renowned Dutch shipyard Oceanco. The brief detailed a cutting-edge, environmentally friendly, motor-sailing yacht with the young designers tasked with completing the exteriors. The client is a high-profile clothing designer with a worldwide chain of retail stores – and has some wild ideas for his next build.

Clicking here you can see my design to the competition.

IN ENGLISH:

As one of the finalists my design was presented in the BOAT International Magazine’s online site:

https://www.boatinternational.com/luxury-yacht-events/young-designer-of-the-year-award/2023-finalists

more to come 🙂

IN HUNGARIAN / MAGYARUL:

Miután bejutottam a BOAT International magazin “A 2023-as év Fiatal Hajódizájnere” versenyének döntőjébe (IDE kattintva megnézhető a pályázat), számos interjúban kaptam lehetőséget a bemutatkozásra, beszélhettem a hajótervezői tapasztalataimról és terveimről. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért, és öröm volt látni, átérezni, ahogy a téma iránti lelkesedésem áthatotta a kérdezőket is. Ez úton is köszönöm a lehetőséget és a barátságos légkört mindannyiuknak!

Az interjúk a megjelenés sorrendjében:

MÉZ Rádió Veszprém
Veszprémi ARTSOK, érdekes veszprémiek
2023.01.10.

Radiocafé 98.0
Aqua and More Podcast Rozsdával, azaz Nagy R. Attilával

2023.01.19.

“Az Aqua&more, minden, ami a víz alatt és felett történik. A műsor ugyanakkor nem csak a hajó-, illetve vízijármű-tulajdonosokhoz szól, hanem mindazokhoz, akik szeretik a vízi sportokat. Célunk, hogy a vitorlásversenyzők mellett a hobbi és családi vitorlázók, szörfözni, jetskizni, búvárkodni szeretők számára is izgalmas legyen a műsorunk. A versenyvitorlázás mellett bemutatjuk a hazai és nemzetközi hajózás trendjeit és azokat a szereplőket, akiket fontosnak tartunk, mert személyiségük, eredményük, teljesítményük példaértékű.”

Aqua and More Podcast 2023.01.19.

Rádió Bézs
Üvegharang. Varga Júlia műsora

2023.02.08.

Az Üvegharang sorozatban innovatív ötletekről, tervekről és kutatási eredményekről beszélgetünk, amelynek révén az alkotókat is megismerhetik. 

Az üvegharang mai vendége, nem Jack Sparrow kapitány XXI. századi követőinek tervez hajót, bár a Karib-Tenger Kalózai című filmben látható Fekete Gyöngy nevű mesés vitorlás a mai napig megigézi a hajómakett építőket. Az igazi hajók világában létezik egy verseny, ahol a tengeri jachtok és vitorlások tervezőinek tudását mérik össze. 2022-ben a Boat International és a neves holland Oceanco hajógyár által kiírt versenyen kiválasztották a beérkezett pályaművek közül a hat legjobbat. Köztük szerepel egy nagyon fiatal budapesti egyetemista, Kállai Benedek munkája. A díj kimondottan a fiatal diák és gyakornok tervezőket hivatott megszólítani és olyan kihívást jelentő feladatot kínál amely a pályázók technikai tudását és kivitelezési képességét teszi próbára. Kállai Benedek 20 éves és valahogy mindent gyorsabban tanul mint kortársai, de azért normális gyerekkora volt. A Balatonnál lett hajóimádó, amely hosszú távon elkíséri az életben.

Bézs Rádió üvegharang 2023.02.08

Írott sajtó

A hajótervező verseny eredményről és a kapcsán a hazai írott sajtó is tudósított:

AQUA Magazin cikk a képre kattintva.

VEOL, Veszprém megye online portálja, cikk és riport a képre kattintva:

A 2023 februári Budapest Boat Show színpadán beszélgettünk a versenyről és a pályamunkáról.